Συχνές Ερωτήσεις - Εγχειρίδια χρήσης

Το step.gov.gr είναι μία Διαδικτυακή Πύλη η οποία δημιουργήθηκε για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα εκάστοτε ενεργά προγράμματα Δια Βίου Μάθησης αλλά και κατάρτισης. Δεδομένου του μεγάλου πλήθους των προγραμμάτων κατάρτισης, δια βίου μάθησης και συμβουλευτικής τα οποία δημοσιοποιούνται στους επιμέρους δικτυακούς τόπους διαφόρων φορέων του Δημοσίου, η αναζήτησή τους από τους ενδιαφερόμενους είναι χρονοβόρα και σε μερικές περιπτώσεις και δύσχρηστη. Το step.gov.gr δημιουργήθηκε ώστε να συγκεντρώνει με συστηματικό τρόπο τη διάσπαρτη πληροφορία και να καθιστά ποιο εύκολη την προσωποποιημένη αναζήτηση προγραμμάτων.

Για να εγγραφείτε στην υπηρεσία προσωποποιημένης πληροφόρησης επιλέξτε από το μενού που βρίσκεται στο επάνω μέρος της σελίδας το στοιχείο "ΕΓΓΡΑΦΗ". Έπειτα, στην φόρμα που θα εμφανιστεί συμπληρώστε όλα τα απαραίτητα πεδία και τέλος κάντε κλικ στο κουμπί "Εγγραφή χρήστη". Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εγγραφής και να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο που θα βρείτε στα εισερχόμενα e-mails του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που καταχωρήσατε κατά την εγγραφή σας.
Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης - Μέρος 1ο

 

 

Για να συνδεθείτε στην υπηρεσία προσωποποιημένης πληροφόρησης επιλέξτε από το μενού που βρίσκεται στο επάνω μέρος της σελίδας το στοιχείο "ΣΥΝΔΕΣΗ". Έπειτα, στην φόρμα που θα εμφανιστεί συμπληρώστε όλα τα απαραίτητα πεδία και τέλος κάντε κλικ στο κουμπί "Σύνδεση".
Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης - Μέρος 2ο
Για να εγγραφείτε στην υπηρεσία ενημερωτικών δελτίων (Newsletter), μεταβείτε στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας και καταχωρήστε στην ενότητα Newsletter και στα δύο πεδία τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην οποία θέλετε να αποστέλλονται τα ενημερωτικά δελτία.
Για να αναζητήσετε προγράμματα, μεταβείτε στην ενότητα "Αρχική" κάνοντας κλικ στο ομώνυμο στοιχείο του μενού και συμπληρώστε την φόρμα με τα κριτήρια αναζήτησης που επιθυμείτε. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης
Για να επικοινωνήσετε με κάποιον εκπρόσωπο της Διαδικτυακής πύλης, μπορείτε να μεταβείτε στο στοιχείο "Επικοινωνία" του μενού, να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας και να την αποστείλετε, κάνοντας κλικ στο κουμπί "Αποστολή".